OBJEDNÁVKY POSÍLÁME VŽDY V PONDĚLÍ. OBJEDNEJ SI VČAS! 🙃

VÍKEND V KALIFORNII

Minulý víkend jsem prožila v Kalifornii. Na Spring Fling Henna konferenci. Bylo to fantastické setkání henna komunity, akorát jsem si nepřivezla žádnou hennovou ozdobu. Byla jsem tam totiž on-line. Konference byla zaměřená na svatební hennu (ale nejen to).

 

A protože Kalifornie má 9 hodin časový rozdíl, byla konference ve znamení nočního bdění. Byl sice k dispozici záznam všech lekcí, ale ta atmosféra společného učení prosákla i skrze síť. V pátek jsme se setkaly na společném ZOOM callu spolu s asi 170 ženami i pár muži z celého světa, které spojuje společná láska k henně. Bylo to nesmírně silné a ta celková sounáležitost a zapálení je prostě nepopsatelné. Dokonce jsem tam potkala několik známých tváří.

193BD624-E6A4-44DD-81F5-87DA59A18F04

 

 

INSTRUKTOŘI

NEETA DESAI SHARMA

Spring Fling Henna konferenci pořádá Neeta Desai Sharma, která se henně věnuje už skoro 30 let a učila toto umění v Americe, Kanadě, Indii, Austrálii a Velké Británii. Neeta se specializuje na indickou svatební hennu, je to součást jejího kulturního dědictví. Je autorkou originálních designů a henna vzorníků. 

Na konferenci učila lekci Demystifikování mřížky. Mřížky jsou oblíbeným motivem pro výplň větších ploch a jejich pravidelnost a geometrie skvěle doplňuje organické květinové motivy. Neeta nám ukázala různé typy dekorativních výplní, založených na čtvercové nebo kosočtvercové síti.

 

HIRAL SHAH

Jak správně namíchat hennu nám předvedla Hiral Shah. Hiral je samouk, s hennou začala ve svých 12 letech a dnes je už 10 let hlavou společnosti Hiral Henna.

 

BHAVNA NAIK

Jak se postavit, nebo spíš posadit k malování nohou nám ukázala Bhavna Naik.

Bhavna se s hennou seznámila dokonce už v 8 letech a nyní se profesionálně věnuje opět hlavně svatební henně. Její mantrou je: “Be more - Buď více” - Buď více vděčná! Buď více milá! Buď více dávající! Buď více sama sebou!

 

SYRA GULAM

Syra Gulam nás naučila nezbytným základům konstrukce mandal, triky, jak dosáhnout tak důležité symetrie a dynamiky.

 

NIMISHA PAREKH

Zpátky k základním prvkům, z nichž skládáme henna obraz nás dovedla Nimisha Parekh. 

Nimisha je spoluzakladatelkou a ředitelkou Mehndi Cultr LLP - první společnosti sociální podnikání pro ženy prostřednictvím mehndi na světě. Je apoštolem používání eticky získané a pečlivě vybrané organické henny. Během své třicetileté kariéry získala mnoho mezinárodních ocenění. 

Na její lekci Hi-5 five - Five Elements of Mehndi jsem se znovu zamilovala do rovných dlouhých linií, vyzkoušeli jsme si ale i tečky, obloučky, spirály a kapkovitý motiv paisley - česky jsme mu začali něžně říkat slimáček.

 

6553D88F-C5DD-49E0-A9E3-3B08856917AB_1_201_a

 

ANEESA KARIM

Aneesa Karim z Trinidadu a Tobaga nám předvedla, jak se vypořádat s komplikovaným svatebním mehndi které se obtáčí kolem celého předloktí. Takový design je třeba si dobře rozmyslet a naplánovat jednotlivé kroky. Já jsem se k podobné práci dostala jen jednou, kdy jsem využila jiného postupu - malovat celou vnitřní stranu a po zaschnutí se vrátit k straně vnější, o to zajímavější bylo sledovat její přístup, kdy postupně maluje od loktů směrem k dlaním kolem dokola paže.

 

JASMINE DEDHIA

Jasmine Dedhia se k henně dostala na popud své tety, která v dívce rozpoznala výtvarný talent. A ten rozhodně má, učila nás totiž figury - lidské postavy často používané v indické svatební henně. Krok za krokem nás provedla procesem jak nakreslit ženicha a nevěstu v tradičním svatebním oblečení.

 

CATHETINE LENT

Asi nejzajímavější byla pro mě lekce Catherine Lent z New Jersey - geometrický design. Geometrické vzory jsou noční můrou nejedné henna umělkyně. Umíte si představit studený pot na čele, když si zákaznice poručí “květ života”! Já jsem se z noční můry právě probudila, Catherine nám totiž ukázala postupy a konstrukce, které mají logiku a při troše tréninku si je člověk zapamatuje. Naučili jsme se tedy jednoduchou konstrukci květu života, metatronovy krychle, mřížky ve stylu arabské mozaiky a různých dalších mřížek a geometrických výplní.

Catherine se kromě henny věnuje i kaligrafii a mramorování papíru.

 

8D87D3F7-E88B-48C0-88FB-C7994041DBAA

 

JSK PHOTOGRAPHY

Krásný henna design si zaslouží i dobrou dokumentaci a propagaci. Proto organizátoři zařadili i lekci fotografie s Mendi a jejím manželem Jasem (JSK Photography), kteří nám ukázali tipy, jak dobře fotit i třeba jen s mobilem.

 

NADIA ALI

Marketingu na sociálních sítích a smlouvám byla věnovaná lekce Nadii Ali, kterou jsem si ale jako jedinou nechala utéct.

 

0001246C-20C0-4CCF-845B-2EAE7B193C9D

 

Letošní ročník konference byl 15. v pořadí a první on-line. A díky za to, protože do Kalifornie bych se asi zatím nevydala a takto jsem se mohla učit od těch nejlepších z obýváku.

 

Na dálku děkuji!!

Zpět do obchodu