OBJEDNÁVKY POSÍLÁME VŽDY V PONDĚLÍ. OBJEDNEJ SI VČAS! 🙃

DÁ SE HENNOU UŽIVIT?

Dneska budu psát o tom, jak jsem se vloni přesně touhle dobou vyděsila a jak to pak bylo vlastně skvělé a odpovím na otázku, jesti se dá hennou uživit.

 

Před rokem se stalo něco, co si nikdo z nás nedovedl představit. Něco, co jsme do té doby znali jen z postapokalyptických filmů. Pravda, ve filmech se katastrofa stane v řádu dní nebo spíše hodin, zatímco my jsme byli svědky něčeho velmi pomalého a plíživého. Trochu mi to připomíná podobenství o žábě ve studené vodě, pomalu zahřívané až k bodu varu.

 

Při prvním vyhlášení nouzového stavu jsem se vyděsila a doběhla si do krámu koupit flašku vína s vidinou, že zítra nebudu smět vytáhnout paty z domu. Vyděšení mi vydrželo asi tři dny, zato bylo intenzivní a hlavně opravdové. Čtvrtý den jsem si řekla, že přece musím něco podniknout a tak vznikla Baba Jagua Akademie. Spontánně, bez přípravy, za pochodu. A projekt se ukázal jako životaschopný a dále se rozvíjí. Nejdůležitější bylo zahodit ostych a perfekcionismus. Prostě se do toho pustit a ono se uvidí. 

 

"Překonat strach, ukázat svou zranitelnost a žádat o pomoc byl asi jeden z největších milníků mého profesionálního života."

 

Mezi momentem vyděšení a prvním kurzem Baba Jagua Akademie byla ovšem ještě velmi důležitá perioda sdílení. Sebrala jsem veškerou odvahu, založila FB skupinu, začala sdílet své víc jak dvacetileté zkušenosti a dovolila jsem si požádat o dobrovolný příspěvek. Překonat strach, ukázat svou zranitelnost a žádat o pomoc byl asi jeden z největších milníků mého profesionálního života. A dojetí a vděčnost, když mi opravdu začaly přicházet peníze. V ten moment jsem si uvědomila, že to co dělám má opravdu hodnotu. Za to poznání jsem nesmírně vděčná.

 

Můj první on-line kurz, který proběhl od půlky dubna do půlky června loňského roku vyplivl 15 fantastických žen a některé z nich se vydaly na dráhu profesionálních henna umělkyň. A to jedna z nich dokonce držela kornoutek s hennou v ruce poprvé. Následoval kurz malování hennou pro začátečníky s podtitulem od meditace k sebevyjádření s 18 absolventkami a teď právě spouštím prodej kurzu HENNA PROFI.

 

ADD6E6F6-5D29-4A7D-A131-21CC6BB92AED_1_201_a

Takže na otázku, jestli se dá hennou uživit i za časů korony odpovídám že ano. V létě jsme já i některé moje studentky malovaly na akcích i na objednávku, některé spustily i vlastní e-shop či svůj vlastní on-line kurz.

 

Co je ale nejdůležitější a na tom se shodly všechny mé studentky je fakt, že malování hennou nám dává možnost vědomého prožívání okamžiku. Stalo se součástí rituálu dávání a přijímání, zastavení a meditace, propojení a sdílení. Čas na sebe sama nebo bytí s blízkou osobou.

 

Čas na ponor.

 

Čas na lásku.

 

A to je k nezaplacení!

 

 

 

S láskou Ivana Baba Jagua

Zpět do obchodu