OBJEDNÁVKY POSÍLÁME VŽDY V PONDĚLÍ. OBJEDNEJ SI VČAS! 🙃

HENNA HUDDLE KONFERENCE 2022

V listopadu 2022 se po covidovém odkládání konečně uskutečnil 5. ročník londýnské henna konference Henna Huddle. Já se o ní dozvěděla náhodou, prostřednictvím mé izraelské přítelkyně Yany, která měla dva roky koupený early bird lístek aby zjistila, že se v novém termínu nemůže zúčastnit a nabízela vstupenku na prodej. Hned jsem po ní skočila a začala se těšit. Ještě se ke mně přidala kolegyně Helena Pecháčková, takže české zastoupení mělo 2 členy.

  

 

Celá konference probíhala v hotelu Hilton v areálu letiště Heathrow, kde jsme byli také ubytováni a krmeni. Konference byla od pátku do neděle a co vám budu povídat, za celou dobu (přiletěly jsme s Helenou už ve čtvrtek a zůstaly do pondělí) jsme nevytáhly z hotelu paty (tedy až v pondělí na krátkou návštěvu Londýna). Protože prostě nešlo odejít. Vzájemné malování hennou, setkání s přáteli ze světa, které buď znáte už osobně, nebo zatím jen virtuálně a konečně se můžete obejmout. A nebo navazujete nová přátelství, prostě bylo toho tolik co probrat.

 

Konferenci pořádali Mark Foster (@hennaboy) společně s Kiran Sahib (@kiransahib_henna) a skvělým organizačním týmem. A mimořádní byli i lektoři a lektorky. Šťastné bylo shledání s Fatimou Oulad Thami (@hand.of.fatima) a  Debi Varvi (@hennacrone), které učily jako zahraniční lektorky v on-line kurzech mé Baba Jagua Akademie. A další lektoři byli: Sonia S Randhawa (@sonias_henn_art) z Toronta, z Indie přijeli Harin Dalal (@harins_mehndi) a Kamaljeet Kanjan (@kamakjeets_mehendi) a Kinjal Shah (@bridalkinjalmehndiart). Každý z lektorů měl během konference dvě lekce.

 

FATIMA

Fatima, která žije v Holandsku, ale půl rodiny z otcovy strany má v Maroku, nás učila tradiční marocký styl zvaný fessi. Fessi styl je jedinečný svými geometrickými obrazci a důsledným zjednodušením symbolů. Její druhá lekce byla na téma význam symbolu “chamsa”, nebo také “ruka Fátimy”. Chamsa v podobě ručičky je silným ochranným amuletem, najdeme jí na špercích, keramice i nástěnných malbách.

    

DEBI

Debi Varvi, která za mámi přiletěla z Kalifornie, bylo již tradičně všude plno. Této henna veteránce je přezdíváno “Králíček Duracell”, díky její nevyčerpatelné energii. Učila nás své typické fantastické květy, kterým říká “franken-flowers”, květinové vzory, které lze najít na starých textiliích či tapetách. Její další lekce byla na téma fantastická zvířata. Debiin styl je nezaměnitelný, věnuje se nejen henně, ale maluje v podstatě na všechno, od starých map, přes dřevěné desky až po nábytek.

 

SONIA

Sonia S Randhawa se zaměřuje na indickou svatební hennu. Učila nás, jak na kompozici a rozvržení svatební henny, na různé výplně a mřížky a druhá lekce byla na téma tzv. wrap around, tedy svatební design kolem dokola předloktí. Ukázala nám, jak posadit sebe i klientku, jak podložit ruku a na co si dávat při malování takto rozsáhlého projektu pozor.

 

HARIN

Harin Dalal nám předvedl své neuvěřitelné portréty. V indické svatební henně jsou momentálně portréty svatebčanů nebo božstev velmi populární. V první lekci se zaměřil na obličeje ženicha a nevěsty z profilu. Pro mě bylo hlavně zajímavé naučit se, jak vypadá správně účes nevěsty a svatební turban ženicha. Jeho druhá lekce bylo malování poloprofilu. Harinovy portréty jsou famózní, nevím, jestli najdou uplatnění v našem českém rybníčku, ale co, třeba se objeví nějaká náročná indická nevěsta…

 

KAMALJEET

Kamaljeet Kanjan nám předvedl různé typy obrázků slonů, od větších až po úplně miniaturní. Ukázal nám, jak je začlenit do řetízků, pásků, nebo mřížek.

 

KINJAL

Kinjal Shah se zaměřila na různé druhy květů, skládání květinových vzorů do pugétu a jejich zakomponování do indické svatební henny.

 

Ještě poznámka k různému přístupu ve výuce. Indové učí "jak namalovat" krok za krokem, kdežto například Debi (ale svým způsobem i Fatima) povzbuzuje k hledání vlastní cesty. Oba přístupy mi naprosto vyhovují.

 

HILTON

Hotel Hilton. Ještě nikdy jsem nebyla ubytovaná v podobném hotelu. A musím říct, že jsem si to fakt užívala. Pohodlné postele, skvělá kuchyně a usmívající se personál. V rámci ubytování jsme měli snídani a oběd, večeři jsme si s Helenou taky dávaly v hotelové restauraci, protože kuchař byl prostě skvělý. 

 

Pro lekce byly vyhrazeny konferenční místnosti v dolní části obrovské haly, před kterými bylo vždy malé občerstvení, zákusky, káva, čaj, nápoje. K dispozici jsme měli čerstvou hennu v kornoutcích. V konferenční plátěné tašce bylo vše potřebné - skripta, psací potřeby, dokonce i nůžtičky. Konferenční tým o nás pečoval jako o vlastní, nikdo se necítil stranou, i my s Helenou jako nováčci jsme zapluli do té velké henna rodiny přirozeně a hladce. Navazovala se nová přátelství, vzájemně jsme se pomalovali, vyměňovali si zkušenosti. Když jsem předvedla mou specialitu, práci se štětcem a jaguou, už jsem se nezastavila. Jsem ráda, že jsem mohla ukázat něco nového a podělit se i o své dovednosti. Největší fronta ale byla vždy u lektorek a lektorů, každý si chtěl odvézt památku od těch nejlepších. A oni ochotně vyhověli.

 

 

Toto živé setkání bych přála každému, kdo to s hennou myslí vážně. Nesmírně obohacující a nakopávající. Cena vypadá vysoká, ale věřte, že investice se opravdu vyplatí. Příští Henna Huddle konference je naplánovaná na 12. - 14. ledna 2024.

Zpět do obchodu