OBJEDNÁVKY POSÍLÁME VŽDY V PONDĚLÍ. OBJEDNEJ SI VČAS! 🙃

BÍLÁ HENNA

Při hledání informací o henně na webu jste jistě tu a tam narazili na obrázky rukou i jiných částí těla jemně zdobených jakoby bílou krajkou. Při pohledu zblízka připomíná cukovou polevu na perníčky. Říká se jí bílá henna a na trhu se začala objevovat někdy na začátku druhého desetiletí v arabských zemích jako alternativa klasické svatební henny.

 

Bílá „henna“ má s hennou společného jen to, že se aplikuje podobně – pomocí celofánového kornoutku nebo aplikační lahvičky. Bílá henna neprobarvuje kůži tak, jako henna nebo jagua, jedná se o techniku bodypaintingu. Barva s větší či menší trvanlivostí zůstává na povrchu kůže. Název bílá henna se ale už natolik vžil, že se používá i v prostředí ortodoxních malířek přírodní hennou.

 

bila_henna_01 ivana švarcová baba jagua

 

Snahou body art umělců je docílit plastického vzhledu a co nejdelší trvanlivosti, což jsou dvě požadované vlastnosti, které mohou jít proti sobě. Nejtrvanlivější (až 14 dnů) je barva na bázi alkoholu z dílny americké kosmetické značky Temptu. Bílá barva z této řady ale není dostatečně krycí, je nažloutlá a nedocílí se s ní plastického efektu.

 

Další technikou může být takzvané glitter tattoo, kdy se štětcem nanesené lepidlo popráší bílými nebo stříbrnými tělovými glitry, případně bílým Mica práškem. Tato varianta má trvanlivost maximálně 2 – 3 dny a opět, není plastická.

 

Jako vizuálně nejzajímavější se jeví směs krémového maskérského lepidla (Pros–Aide Creme) s bílým líčidlem. Pros Aid Creme je hustší varianta lepidla pro filmové zvláštní efekty a dobře se míchá s líčidlem na vodní bázi. Pros Aid Creme se v Čechách se koupit nedá, ale v době nákupů po internetu jistě nebude problém najít zdroj v zahraničí.

 

Takto připravená bílá henna se dobře aplikuje z kornoutku a vytváří sněhobílou plastickou vrstvu. V kombinaci s nalepovacími třpytivými kamínky vypadá dokonale. Hodí se na slavnostní příležitosti – svatby, focení, večírky. Nevýhodou silné vrstvy je, že zasychá celou věčnost a je velmi náchylná na mechanické otření. Dobrá zpráva je, že je po zaschnutí voděodolná, na jeden den zůstane krásná, vydrží lehké opláchnutí, ale vražedné je pro ni jakékoliv mechanické namáhání, ať už o jinou část těla nebo o oblečení. Ideální místa pro aplikaci jsou tedy ta, která budou trvale vystavena a nezakryta oděvem – paže, dekolt, nohy, obličej. Platí zde pravidlo, že čím tenčí a méně plastické linky, tím rychleji zaschnou a déle vydrží. Déle než 2 – 3 dny to ale nebude.

 

 

 

Zpět do obchodu